Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Zadanka z geografii, tuż przed maturą.
|
| Autor |
Wiadomość |
wisieneczkaaa
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 99
Reputacja: 0
|
Zadanka z geografii, tuż przed maturą.
Witam,
znacie może jakieś ciekawe strony, na których są testy maturalne? nie chodzi mi o te, które były na prawdziwej maturze, bo te już zostały przeze mnie zrobione. może jakieś inne zadanka?
pozdrawiam
|
|
| 21-04-2011 16:35 |
|
stokrotka119922
Przedszkolak GeoForum
Ilość postów: 11
|
RE: Zadanka z geografii, tuż przed maturą.
nie no ja roie testy z Testy Operon. Kurde jak sie koleżanka w ogólne czuje? Ja odczuwam że im wiecej sie ucze tym mniej umiem im lizej matura tym mniej checi! wrrr.! ! ! to chya nie jest normalne :-( zdaje tylko to jedno roz. i no szczerze nie idzie mi dorze :-(
w ogóle jak uważacie skupić sie mocniej na tej fizycznej i wszystkich tych procesach czy społeczno -ekonomiczna taka praktyczna ? ta pierwsza to już w ogóle same pojecia itp. ;/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2011 17:46 przez stokrotka119922. Edit Reason: )
|
|
| 21-04-2011 17:41 |
|
wisieneczkaaa
Gimnazjalista GeoForum
|
ehh... no nie jest najlepiej. mam nadzieję, że przynajmniej 70% wpadnie. a chęci brak, za ładna pogoda
ktoś ma jakieś zadanka/
|
|
| 21-04-2011 18:32 |
|
stokrotka119922
Przedszkolak GeoForum
|
a jesli moge wiedzieć z czego sie uczyć? chodzilas do klasyz roz geo?
klasy sorrcia;-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2011 18:48 przez stokrotka119922. Edit Reason: )
|
|
| 21-04-2011 18:48 |
|
wisieneczkaaa
Gimnazjalista GeoForum
|
tak. klasa rozszerzona. vadamecum, robiłem arkusze maturalne, zadanka z książek co kupiłem, zadanka z fakultetów no i się robiło jeszcze różne dodatkowe rzeczy. ale teraz bym sobie wszystko intensywnie powtórzył bo z głowy co nie co poulatywało, że tak powiem
|
|
| 21-04-2011 19:13 |
|
stokrotka119922
Przedszkolak GeoForum
|
oj przepraszam za to "aś" .. no wlasnie ehh ja niestety nie klasa roz. ;/ a żałuje  no ja licze kurde tylko na Vadamecum ,Atlas i teraz roie testy maturalne. Mnie zadaala 50 % . ale kurde ciezko ciezko ;/ ;/ ;/ ;/ mam nadzieje ze maturka w tym roku edzie latwa , o jak to WSZYSCY MOWIĄ MATURA Z GEOGRAFII PIKUŚ ! no okaże się.
|
|
| 21-04-2011 19:30 |
|
Wasquez
Student GeoForum
Ilość postów: 266
Reputacja: 2
|
Matura z Geografii wcale nie jest pikuś. U mnie w szkole panuje pogląd, że gegra łatwy przedmiot, a odpadało więcej osób niż na mat-fizie.
Ja skończyłem 2 książki z testami Operonu, wydrukowałem matury z ostatnich 4 lat i zrobiłem jakieś testy od nauczyciela. Obecnie jeżeli coś robię związanego z geografią, to tylko powtarzam coś z vademecum.
(21-04-2011 18:32)wisieneczkaaa napisał(a): ehh... no nie jest najlepiej. mam nadzieję, że przynajmniej 70% wpadnie. a chęci brak, za ładna pogoda 
A dla mnie jakoś tak lepiej się uczyć gdy jest ładna pogoda
Jestem saperem - jeśli biegnę, rób to samo!
|
|
| 21-04-2011 19:56 |
|
GeoGrzes
Banned
Ilość postów: 150
|
którego maja pisemna geografia w tym roku? trzymam kciuki za maturzystów  sami za rok powiecie "matura to bzdura" będąc po pierwszej dobrej sesji na studiach
przy okazji polecam stronę: http://www.geostrefa.pl/ , sporo arkuszy maturalnych z geografii itp. itd.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2011 20:41 przez GeoGrzes. Edit Reason: )
|
|
| 21-04-2011 20:39 |
|
wisieneczkaaa
Gimnazjalista GeoForum
|
13 piątek. 
a na jakie studia się wybieracie po geografii? bo ja ciągle rozmyślam... miałem chęć iść na geografię, aczkolwiek pracy po tym za bardzo nie ma. zostaje chyba ekonomia. choć czy ja wiem czy jest sens iść na coś na co masz minimalne pojęcie i mało się tym interesujesz...
|
|
| 21-04-2011 22:20 |
|
stokrotka119922
Przedszkolak GeoForum
|
ja mysle o Finansach i Rachunkowosci co prawda myslalam . W tej chwili to strasznie sie oje tej geografii i mam momenty ze zaluje ze ja wzielam nawet sporo ich !;/ prawda taka ze dzisiaj to z Geografia jest jednym z liczniejszych przedmiot liczonych na przy rekrutacji. A czy Geogrzes mam rozumiec jest ylym maturzystom zdajacym geo? moze jakies wskazowki?;>
|
|
| 22-04-2011 10:48 |
|
maturzysta001
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 98
|
Czemu się boisz? Strach tu jest nieracjonalny, to TYLKO matura z geografii uczyłaś sie to nie będzie problemu ze zdaniem.
Ja podchodzę do tego na luzie ze stresem równym jaki towarzyszy mi przy opalaniu sie na plaży 
W ten sposób masz dostęp do wszystkich informacji których sie nauczyłaś bo stres potrafi sparaliżować myślenie.
To tylko jeden z wielu egzaminów w życiu z którego pomocą czy bez niej i tak spełnię swoje marzenia.
|
|
| 22-04-2011 12:25 |
|
GeoGrzes
Banned
Ilość postów: 150
|
stokrotka119922 - tak jestem byłym maturzystą z geografii, to już kilka dobrych lat minęło  Wskazówki: bez paniki dobrze poprzeglądać testy maturalne z ubiegłych lat + materiał szkolny z geografii, ewentualnie repetytorium
|
|
| 22-04-2011 13:24 |
|
stokrotka119922
Przedszkolak GeoForum
|
maturzysta - wydaje mi sie ze to jest poprostu moje jedyne roz. no i zalezy najardziej na nim. A poprostu
czuje ,że no nie idzie.... .
Grzes- ucze sie tylko z vadamecum Operona +atlas wiadomo. No i przegladam przegladam testy .
Tak mi sie marzy Ekonomiczny Poznanski . ewentualnie jakis Przyrodniczy gdzie jest tez FIR a ostatnio mysle nawet o ZIR niski prog ;p W kazdym razie no wystarczy mi nawet 40 pro. z geo roz. A wydaje mi sie ze nie edzie....... Tez nie wiem n czym ardziej sie skupic. Z tego co widzialam zadan chya wiecej z spo-eko chya na tym ,prawda?
A tak z ciekawosci wrodzonej;p Na czym kolega jest ? skonczyl ?
Panikuje wiem! no ale kurcze. ale poprostu musze zdac to JAKOS. przeciez z samymi podstawami nigdzie mnie nie przyjmą...... wr! eh..
Nie wierze w sieie .... !
|
|
| 22-04-2011 23:51 |
|
wisieneczkaaa
Gimnazjalista GeoForum
|
rozszerzenia nie da się nie zdać. dlaczego myślisz, że będziesz miała 40%? jeżeli choć trochę się uczyłaś to powinnaś przynajmniej dostać 60%. przecież geografia to nie górne loty, da się ze społeczno-ekonomicznej samemu napisać bez żadnego czytania vadamecum. mapa też praktycznie bez nauki a to jest dużo procent.
także pozytywne myślenie, wiele osób myśli jak Ty 
jak chcesz na akademie ekonomiczna w Poznaniu, to niestety obawiam się, że przy 40% z geografii się nie dostaniesz.
pozdrawiam
|
|
| 23-04-2011 09:41 |
|
stokrotka119922
Przedszkolak GeoForum
|
Licze na niż demograficzny ;D rok temu strasznie progi spadły mowie o rekrutacji drugiej;p
70 pkt na Zarzadzanie i Inzynierie Pro. a Finanse i Rach 203. no takze ogromna roznica pkt.!
Nie ma co planowac;p czas pokaze ale 40 pro. to dla mnie w sam raz
No najwiekszego stresa mam przed Geo . niczego ardziej sie nie oje;p
wrrr!
|
|
| 23-04-2011 13:12 |
|