Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 8 Głosów - 4.5 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
XXXVII Olimpiada Geograficzna
|
| Autor |
Wiadomość |
syl0992
Student GeoForum
Ilość postów: 251
Reputacja: 3
|
RE: XXXVII Olimpiada Geograficzna
"Obowiązek pisania pracy etapu szkolnego dotyczy zarówno uczniów startujących po raz pierwszy jak i kolejny, z wyjątkiem uczniów, którzy uzyskali prawo startu w II etapie, a nie mogli wziąć w nim udziału z bardzo ważnych powodów (np. pobyt w szpitalu itp.)."
Czyli jeżeli dobrze to odczytuje, to Ci, którzy w tym roku byli w II etapie i wzięli w nim udział muszą także pisać pracę i nie obowiązuje juz zasada z tego roku, tak? Bo ja juz sama nie wiem...
"Remember that tomorrow comes after the dark":)
|
|
| 13-06-2010 23:43 |
|
Zing
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 166
Reputacja: 1
|
Cytat:Obowiązek pisania pracy etapu szkolnego dotyczy zarówno uczniów startujących po raz pierwszy jak i kolejny(...)
Ajjj... cóż, liczyłem na inne rozwiązanie sprawy. Szkoda.
No i tematów mało. Dobrze, że przynajmniej jest całkiem ciekawy wybór
|
|
| 13-06-2010 23:59 |
|
syl0992
Student GeoForum
|
Nie podoba mi się to, bo na zawodach okręgowych jak sie dostaliśmy na ustne, to była inna mowa, no ale cóż... i na dodatek w tym roku posterów nie ma...
|
|
| 14-06-2010 15:14 |
|
Wasquez
Student GeoForum
Ilość postów: 266
Reputacja: 2
|
Odnośnie instrukcji organizacyjnej zawodów
Pkt. 3 "Etap wstępny polega na sprawdzeniu zainteresowań i umiejętności uczniów przez komisję szkolną. Etap wstępny przeprowadza się w czerwcu. Dla uczniów klas I etap wstępny przeprowadzany jest we wrześniu. Dopuszcza się formę rozmowy kwalifikacyjnej lub sprawdzianu pisemnego (do wyboru komisji szkolnej"
nie rozumiem tego punktu
Jestem saperem - jeśli biegnę, rób to samo!
|
|
| 14-06-2010 15:28 |
|
erno1993
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 93
|
Tak ale moim zdaniem testy powinien rozsyłać KG żeby były selektywne dla całej Polski, a nie takie subiektywne zależne od komisji. Po drugie postępowanie wzg. pierwszoklasistów jest dla mnie dziwne zwłaszcza, że dopiero co tę klasę kończę i wydaje mi się, że eliminacje winny być jednoczęściowe I stopnia rzecz jasna i dla wszystkich we wrześniu. Jeszcze jedno konia z rzędem temu kto przeprowadzi eliminacje w czerwcu, gdy tematy prac nie są nawet oficjalnie potwierdzone.
I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką.
|
|
| 14-06-2010 15:49 |
|
celiyan
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 1
Reputacja: 0
|
(14-06-2010 15:49)erno1993 napisał(a): Jeszcze jedno konia z rzędem temu kto przeprowadzi eliminacje w czerwcu, gdy tematy prac nie są nawet oficjalnie potwierdzone.
i jeszcze na dodatek w ostnich dniach szkoły kiedy nauczyciele bawią się w konferencje i pisanie świadectw, a uczniowie o nauce już nie myślą
"Prace uczniów są recenzowane przez komisje wyznaczone przez dyrekcję szkół według instrukcji Komitetu Głównego."
te komisje obiektywne to raczej nie będą, szczególnie jak znajdą się w nich nauczyciele przygotowujący do olimpiady
|
|
| 14-06-2010 17:05 |
|
Noelka
Uczeń GeoForum
Ilość postów: 49
|
Niech to... miałam nadzieję, że utrzymają decyzję o braku konieczności pisania pracy dla uczestników ustnych. Zmiany zdania na ostatnią chwilę i po uprzednich informacjach pozwolę sobie nie skomentować... Teraz trzecia klasa przede mną i nie mam czasu na zabawę w pisanie pracy. Zastanawiaja mnie ów etap szkolny, bo chyba nie pisali poważnie o kwalifikacjach, chyba że każą nam zjeżdżać się do szkoły w czasie wakacji, pomysł wręcz irracjonalny: test + praca - chcą nas zajechać jeszcze przed właściwym OGiN'em? Liczę tylko, że ktoś tam na górze zreflektuje się co do decyzji o ustnych. A jeśli chodzi o szczegóły odnośnie drugiego etapu: już się boję jakie rewelacje nam szykują...
|
|
| 14-06-2010 17:07 |
|
syl0992
Student GeoForum
|
Widzę taką samą irytację jak u mnie... i pomyśleć, że najbardziej po ustnym etapie cieszył mnie fakt, że nie trzeba będzie w przyszłym roku znów robić pracy:/ A na dodatek nie ma tematów na postery...
I ogólnie widzę, że wszystko takie pokręcone trochę w tym roku z tymi zasadami...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2010 17:21 przez syl0992. Edit Reason: )
|
|
| 14-06-2010 17:19 |
|
Wasquez
Student GeoForum
|
ten pomysł z kwalifikacjami na pewno im nie wyszedł...
|
|
| 14-06-2010 17:47 |
|
magnum92
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 193
|
i tematy nie są specjalnie ciekawe.
|
|
| 14-06-2010 19:07 |
|
syl0992
Student GeoForum
|
A na dodatek jest ich tylko 3, a nie 5 tak jak zwykle było...
|
|
| 14-06-2010 19:24 |
|
Wasquez
Student GeoForum
|
jak myślicie? będą przeprowadzone jakieś zmiany wobec tych tematów?.. bo taka ilość mnie 'nie zadowala'.. aczkolwiek te 3 tematy są bardzo ciekawe
|
|
| 14-06-2010 19:47 |
|
syl0992
Student GeoForum
|
Ja myśle, że w związku z tym, że nie jest jeszcze na 100% pewne, kto tak na prawdę bedzie organizował olimpiade, może się jeszcze kilka rzeczy zmienić...ale poczekamy-zobaczymy
|
|
| 14-06-2010 21:48 |
|