Pokaż nowe posty | Oznacz wszystkie jako przeczytane | Szukaj
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uniwersytet Jagielloński czy Warszawski
Autor Wiadomość
gohan Offline
Nieobecny

Ilość postów: 9
Reputacja: 0
Uniwersytet Jagielloński czy Warszawski
Witam, zastanawiam się który z tych uniwersytetów jest "lepszy". Wiem, że jagielloński jest na pierwszym miejscu w rankingu lecz nie jest powiedziane, że akurat jeśli chodzi o geologie. Domyślam się, że są na podobnym poziomie ale może ktoś coś wie co mogło by mi pomoc ? Może ktoś studiuje na jednym z nich i ma kolegę/ koleżankę na drugim ? Jak jest z nauczycielami i warunkami ( sprzęt, labolatorium itp. ) Chodzi mi głównie o Geologię :]
Dzięki z góry
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2013 20:05 przez luca. Edit Reason: N/A)
05-04-2013 15:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
niebieskawa Offline
Licealista

Ilość postów: 101
RE: Uniwersytet jagielloński czy warszawski
Mogę powiedzieć tylko tyle, że Kraków jest fajniejszy! ;P O UJocie baaardzo różne opinie krążą... UW jest pewnie nowocześniejszy. Więcej nie pomogę niestety. Ale zachęcam do wyboru Krakowa (opinia baardzo subiektywna xD)

"Człowiek jest wart tyle, ile może dać drugiemu. Wszyscy możemy spełniać marzenia. Do tego naprawdę nie potrzeba rejsu dookoła świata."
~Natasza Caban

> 10. FP3Ż 2013
05-04-2013 15:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
gohan Offline
Nieobecny

Pozytywne czy negatywne te opinie ? ;] no i czy tyczą się geologii ;p
05-04-2013 17:54
Kaktusia Offline
Doktor

Ilość postów: 792
Reputacja: 21
Na UJocie z tego co wiem geologia jest bardziej kameralna, ludzi na kierunku jest mniej. Za resztą możliwe że nie jest zbyt popularna z uwagi na AGH. Na UW (tu mogę powiedzieć dużo Wink ale szczegóły na pv) na pierwszym roku jest około 200 osób czy więcej. Potem zostaje połowa ale i tak Wink Na rankingi chyba wiele nie ma co patrzeć, bo to bardzo ogólne kalkulacje. Co do nowoczesności to zależy jaki zakład Wink Inżynierska i hydro mają kasę to się im łatwiej oczywiście rozwijać Wink A niektóre inne laboratoria pozostawiają wiele oj wiele do życzenia. Ale to nie odbiera olbrzymiej przyjemności ze studiowania, wspaniałej atmosfery (choć to ponoć zależy od roku) i ja na pewno będę bardzo dobrze wspominać moje studia tam Smile Co do kardy - rozmaicie. Ale poznałam całą masę super osób Smile A mając porównanie z geografią na UW stoję za geologią i nogami i rękami Wink Choć to znowu zależy od szczęścia i specjalizacji. Oczywiście na pierwszym roku jest raczej podejście uwalimy kogo się da Wink

"Idź swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą."
>Dante Alighieri<
05-04-2013 19:49
gohan Offline
Nieobecny

noo to o UW dowiedziałem się dużo jeszcze do szczęścia potrzebuje takich samych informacji tylko o UJ :] dzięki za wypowiedź Kaktusia
07-04-2013 16:10
Odpowiedz 

Otrzymałeś odpowiedź na swoje pytanie? Nie zapomnij podziękować :). Wystaw ocenę w gwiazdkach!