pl65
Student
Ilość postów: 280
Reputacja: 5
|
RE: Tematy prac na I etap XXXVI OGiN [36]
(31-07-2009 18:49)erno1993 napisał(a): A ryciny, mapy, zdjęcia, tabele umieszczać w środku pracy czy raczej na końcu jko załączniki chodzi o temat E
Ja dałem table, szkice, przekroje na koniec za bibliografią, a zdjęcia dałem wq środek między tekst
Pozdrawiam, Przemek
lisnet.info | Fotoblog
|
|
31-07-2009 22:11 |
|
carita92
Uczeń
Ilość postów: 27
Reputacja: 0
|
Hmm ja zabieram się za temat o powiązaniach przestrzennych, ale biorę udział pierwszy raz i nie wiem jak to będzie.. ;O trochę mnie to przeraża :S ;P
Pozdrawiam ;)
|
|
03-08-2009 21:06 |
|
Myron
Gimnazjalista
Ilość postów: 82
|
imo, dużo ciekawiej i wygodniej, gdy mapy, tabele, ryciny są w tekście
|
|
05-08-2009 11:44 |
|
Loko92
Uczeń
Ilość postów: 25
|
Witajcie, o co chodzi z tymi powiązaniami przestrzennymi? Tak naprawdę jest to jedyny temat, który jestem w stanie napisac. Brak w okolicy jeziorka, miasta, w architekturze któego występuje kamień (a tymbardziej wyspy  ), uniemożliwia mi wybranie tych ciekawszych tematów:/ A z czymś takim jak 'powiazania przestrzenne miasta' spotykam się pierwszy raz, pomimo tego jednak postaram się coś wyskrobac
|
|
05-08-2009 12:40 |
|
Myron
Gimnazjalista
|
ale temat o wyspie/archipelagu nie mówi nic, że to musi być wyspa w Twojej okolicy.
co do powiązań przestrzennych - pisz, jeśli masz znajomości w urzędzie miejskim, starostwie, gminie
|
|
05-08-2009 12:43 |
|
pisk35
Doktor hab.
Ilość postów: 1 115
Reputacja: 11
|
przecież opisujac wyspe wcale nie musisz na niej byc - wystarczy odszukac jakiś ciekawych informacji na jej temat, wypo życzyc/kupic kilka książek i mieć troche talentu do ciekawego pisania
Geomania...niektórych już złapało:D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2009 15:31 przez arrturro. Edit Reason: )
|
|
05-08-2009 12:45 |
|
Andrzejo
Nieobecny
Ilość postów: 1
|
przepraszam za powtórke postu, coś mi zaszwankowało (prosze admina o delete)
z tą wyspą żartowałem, domyślam sie, że nie muszę być np. na madagaskarze, ale pisze już podobną pracę, a poza tym jakoś nie mam weny do własnych przemyśleń nt. wyspy, a z tego co wiem OGiN to lubi.
|
|
05-08-2009 12:50 |
|
Myron
Gimnazjalista
|
w zeszłym roku pisałem o swoim mieście jako węźle komunikacyjnyjm bo temat był najbardziej interesujący. w tym roku też wybrałbym te powiązania przetrzenne, ale pamiętam ile wtedy trzeba było się naprosić, żeby cokolwiek dostać, a i tak wszystko co najważniejsze dostałem z gddkia w gdańsku
a powiązania... no cóż
Cytat:# Powiązania należy określić na podstawie co najmniej trzech z wymienionych rodzajów powiązań:
a) dojazdów do pracy do wybranych znaczących obiektów gospodarczych (przemysłowych, usługowych),
b) dojazdów uczniów do wybranych szkół ponadpodstawowych (uwzględnić także należy uczniów mieszkających w internatach),
c) miejsc pochodzenia klientów w wybranych większych obiektach handlowych,
d) miejsc pochodzenia surowców do produkcji w wybranych zakładach przemysłowych,
e) miejsc przeznaczenia produktów wytworzonych w wybranych zakładach przemysłowych,
f) powiązań komunikacyjnych w promieniu 30 km (na podstawie rozkładów jazdy pociągów i autobusów).
|
|
05-08-2009 12:53 |
|
Einstein ;)
Student
Ilość postów: 270
|
Michał, ja miałem to samo  Miałem zamiar zrobić całą pracę w wakacje, ale w związku z moim wrodzonym lenistwem  nie zrobiłem (zebrałem tylko informacje, mapy, itp). Za pracę się wziąłem gdzieś na początku września. I jeszcze raz się cieszę, że nie muszę pisać pracy, bo chyba bym już nie miał siły
I mam nadzieję, że te sprawy z MENem i tymi finansami są tylko formalnością, i niedługo Komitet przekaże nam, że Olimpiada oficjalnie ruszy...
"Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga; Łam, czego rozum nie złamie..."
|
|
05-08-2009 18:29 |
|
AmeriKKKa
Student
Ilość postów: 255
Reputacja: 2
|
No, ja mam kryzys ;D Pomijam fakt że moja chęć zrobienia czegokolwiek przez wakacje skończyła się tak, jak to zwykle bywa ;D
Większym problemem jest dla mnie to, że na żaden temat się nie moge zdecydować. Miało być jezioro - ale ono troche daleko, małe takie i nieciekawe - no generalnie nie ma za bardzo co o nim pisać. Potem pomyślałem o tym posterze - i w sumie mam co zrobić, tylko kleić się trochę nie chce ;D
Ale teraz kuszą mnie te wyspy - bo mnogość publikacji pozwala zrobić sobie na prawdę solidną bazę, tylko chyba trzeba się będzie bardzo postarać, żeby się wybić z czymś ciekawym . . .
When I was a kid I used to pray every night for a new bicycle.
Then I realised God doesn’t work that way, so I stole one and prayed for forgiveness.
- Emo Philips
|
|
06-08-2009 12:57 |
|