Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Rozszerzenie?
|
| Autor |
Wiadomość |
kaliope
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 2
Reputacja: 0
|
Rozszerzenie?
Witam wszystkich  Jestem tegoroczną maturzystką i parę tygodni temu zdecydowałam się, że będę zdawać rozszerzoną geografię. Problem w tym, że na moim profilu nauczanie geografii skończyło się na drugiej klasie. Jak sądzicie, czy istnieje cień nadziei na to, że poradzę sobie z rozszerzeniem? W gimnazjum oraz w 1 i 2 klasie lo przykładałam się do tego przedmiotu. Teraz ogarnęła mnie panika, że nie zdążę z materiałem do matury. Kupiłam vademecum, robię testy w necie, ale gdy spoglądam na kalendarz, odczuwam dziwne skurcze w żołądku  Jak sądzicie, czy porywam się z motyką na słońce? Czy są może tutaj takie przypadki jak ja, które obudziły się w grudniu, ale dały radę? Jestem gotowa na dużą dawkę nauki, ale boję się, że już dla mnie za późno...
|
|
| 12-12-2009 02:19 |
|
wolaj1991
Licealista GeoForum
Ilość postów: 103
|
RE: Rozszerzenie?
witaj 
pewnie ze masz szanse, jak masz zapał i chęci to można wszystko, przynajmniej z geografii
zapraszam do tematu matura 2010- przygotowania- tam znajdzie się parę podobnych przypadków jak TY
I love OGIN ;D
|
|
| 12-12-2009 08:19 |
|
bless_ya_xD
Licealista GeoForum
Ilość postów: 117
|
takie same skurcze w żołądku odczuwam ;D spokojnie ;p wszystko jest możliwe jeśli sie tylko chce ;p materiału nie jest w sumie aż tak straasznie dużo, wystarczy regularnie do tego porządnie przysiąść a powinno być dobrze  takich osób jak ty jest tu mnóstwo ;D spokojnie, dasz rade ;p
|
|
| 12-12-2009 12:07 |
|
kaliope
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 2
|
Dzięki za słowa otuchy. Cały czas wszyscy mi mówią, że upadłam na głowę, skoro chcę w klasie humanistycznej samodzielnie przygotowywać się do rozszerzonej gegry. Ale po przeczytaniu tych odpowiedzi poczułam się dużo lepiej  A teraz, wybaczcie, idę uczyć się geografii
|
|
| 18-12-2009 01:06 |
|
squirrel_sami
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 202
|
Jeśli co dziennie poświęcisz około godzinkę na naukę gegry to powinnaś dać radę
trzymam kciuki
|
|
| 18-12-2009 12:46 |
|
Tilaczek
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 56
|
Przerażacie mnie :O
Ja tam do matury jeszcze nic nie ruszyłem... a zdaje rozszerzeń 4
;D
Na pewno dasz radę masz tyleee czasu... to nie fizyka jądrowa tylko zwykła, przyjazna i piękna <3 ;D... geografia ;p
When the last tree will be cut, last river become poisoned and last fish will die, we will discover that it is not possible to eat money.
|
|
| 18-12-2009 15:37 |
|
Asiaa91
Licencjat GeoForum
Ilość postów: 321
Reputacja: 2
|
4 rozszerzenia????:O A z czego jeśli można wiedzieć? Musisz być mocno zmotywowany;D
"Najbardziej stracony dzień to ten, w którym nie zaśmialiśmy się ani razu":D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2009 22:29 przez Asiaa91. Edit Reason: N/A)
|
|
| 18-12-2009 22:28 |
|
squirrel_sami
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 202
|
(18-12-2009 15:37)Tilaczek napisał(a): Przerażacie mnie :O
Ja tam do matury jeszcze nic nie ruszyłem... a zdaje rozszerzeń 4
;D
Na pewno dasz radę masz tyleee czasu... to nie fizyka jądrowa tylko zwykła, przyjazna i piękna <3 ;D... geografia ;p
Heheh ale ja też się za naukę jeszcze nie zabrałam, słaba motywacja ostatnio
I przyłączam się do pytania Asi - jakie przedmioty zdajesz na rozszerzeniu?
|
|
| 19-12-2009 00:26 |
|
Wish
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 3
|
Witam,
Ja też jestem tegoroczną maturzystką i muszę przyznać, że zawaliłam tylko jeden przedmiot - geografia rozszerzona poszła mi tragicznie na maturze próbnej. Miałam 25%, tak wiem, dno. Prawda jest taka, że się nie uczyłam, poszłam na zasadzie "jakoś to będzie", a po drugie mój nauczyciel hm... posiada bardzo dużą wiedzę z geografii, ale nie umie jej przekazać. Teraz zaczęłam się uczyć geografii bardzo dużo, ale nie wiem, czy zdążę do matury. Jak myślicie lepiej zrezygnować z geografii, przenieść poziom na podstawowy czy dam radę wszystko nadrobić?
|
|
| 19-01-2010 03:40 |
|
Pe94
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 150
Reputacja: 1
|
Dziesięć procent jest do nadrobienia. A i tak moim zdaniem bardziej opłaca się mimo wszystko napisać rozszerzenie.
MAZOWIECKIE
|
|
| 19-01-2010 10:39 |
|
AmeriKKKa
Student GeoForum
Ilość postów: 255
Reputacja: 2
|
Dziesięc procent czego?
Jak się zacznie teraz uczyć jest w stanie napisać na co najmniej na 70%
When I was a kid I used to pray every night for a new bicycle.
Then I realised God doesn’t work that way, so I stole one and prayed for forgiveness.
- Emo Philips
|
|
| 19-01-2010 18:38 |
|
wolaj1991
Licealista GeoForum
Ilość postów: 103
|
ja też myślę, że 60- 70 % z rozszerzenia przy regularnym, zaplanowanym przygotowaniu jest spokojnie możliwe nawet jeśli teraz jest nieciekawie
tą maturą z rozszerzenia z operonu nie ma sie za bardzo co przejmować, u mnie w szkole też wyniki były bardzo niskie, mało kto zdał, raz dlatego że była dość trudna, a dwa że klucz był ułożony bardzo źle dla ucznia, trzeba było miec zawsze wszystko dobrze żeby dostawac punkty. spokojnie z maju bedzie lepiej na pewno
I love OGIN ;D
|
|
| 19-01-2010 20:35 |
|
Wish
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 3
|
Dzięki za odpowiedzi na mój post. Podreperowaliście moją wiarę w to, że jeżeli będę się uczyć, to zdam dobrze tą maturę. Dużo pracy przede mną jeszcze i jestem na to gotowa.
|
|
| 19-01-2010 21:44 |
|