Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
pytanie nt. zbioru zadan.
|
Autor |
Wiadomość |
MR
Nieobecny
Ilość postów: 2
Reputacja: 0
|
pytanie nt. zbioru zadan.
Witajcie.
Znalazlem na internecie ciekawy zbior zadan, mianowicie
Paweł Wład - zbior 750 zadan z gegografi wyd. ORTUS
http://www.allegro.pl/item162642064_geog...ortus.html
podaje link na allegro gdzie mozna owa ksiazke kupic.
Mam nt. jej kilka pytan:
1. Czy ktos z was mial z nia doczynienia ? Jezeli tak to jakie macie o niej zdanie, warto kupic ?
2. W jaki sposob sa rozmieszczone w niej zadania, czy dzialami czy tez "jak leci"
3. Czy sa to moze zadania z arkuszy maturalnych czy tez nowe//specjalnie tworzone przez autora.
4. czy warto kupic, moze macie lepsza publikacje.
Niestety sam nie moge jej przejzec, poniewaz w moim miescie nie moglem jej nigdzie dostac.
Z gory dzieki,
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, MR
|
|
01-02-2007 19:41 |
|
arrturro
SM Don Arrturro

Ilość postów: 2 195
Reputacja: 8
|
no cóż...
książka nie jest jakaś rewelacyjna...widziałem lepsze autorstwa Włada...ale nie ma co narzekać...
zadania są ułożone działami i są raczej autorstwa mr Włada, nie jakieś tam kopiowane...plusem jest niewątpliwie fakt, że do zbiorku jest dołączona płytka z odpowiedziami do wszystkich zadań i kikoma arkuszami maturalnymi (chyba z dwóch ostatnich lat)...
zadania ogólnie są ciekawe, urozmaicone, niektóre banalne, a nad niektórymi trzeba się trochę pogłowić...
mam tę książkę gdzieś tam pod stertą innych, a jest późno, więc nie chce mi się szukać...gdyby pojawiły się dalsze pytania, to poświęcę się i wyciągnę  ale może nie dzisiaj...
http://centruminicjatyw.org
http://olimpiadageograficzna.edu.pl
|
|
02-02-2007 00:43 |
|
MR
Nieobecny
|
wiec ogolnie polecasz ja aby pocwiczyc na zadaniach ?
Pozdrawiam, MR
|
|
02-02-2007 11:08 |
|
arrturro
SM Don Arrturro

Ilość postów: 2 195
Reputacja: 8
|
|
02-02-2007 11:33 |
|
draco
Student
Ilość postów: 345
|
Jakby ktoś chciał kontakt do Pawła Włada, to dysponuję. Laureat VIII OG, więc zna sie na rzeczy.
Koło Młodych Geografów Oddziału Olimpijskiego Polskiego Towarzystwa Geograficznego
|
|
04-02-2007 21:20 |
|
Krzychu
Licealista
Ilość postów: 151
|
Właśnie z tego zbioru przygotowuję się do matury. Polecam szczególnie zadania "na myslenie"! Niektóre mają "haczyki". Myślę że zbiór dobrze przygotowuje do matury. zadania są ułożone działami, dużo zadań, szczególnie z g. fizycznej, jest na podstawie rysynków, profilów i map. Przejrzyste zadania i kompletne wyczerpujące odpowiedzi na płycie, choć niektóre odpowiedzi wydają sie nieco wyssane z palca (ale to chyba jedyne zastrzeżenie  .
Aby dojść do źródła, trzeba iść pod prąd, pod górę.
|
|
07-02-2007 14:52 |
|
anilana
Student
Ilość postów: 624
Reputacja: 16
|
Polecam zbiór "Geografia. Zbiór zadań. Polska i swiat" M. Wilczyńska - Wołoszyn, R. Domachowski, J. Sokołowska Wydawnictwa Żak.
Pozdrawiam, Anula
|
|
09-02-2007 18:37 |
|
martusiak777
Nieobecny
|
RE: pytanie nt. zbioru zadan.
Hej mam do was prośbę czy ktośby mógł skanować jakieś strony tego zbioru, wrzucić i podać linki , ponieważ nigdzie w sklepach w mojej okolicy nie ma tego zbioru;/
|
|
29-12-2008 21:05 |
|