![]() |
2gi kierunek - Wersja do druku +- GeoForum - forum geograficzne (http://www.forum.geozone.pl) +-- Dział: Geografia (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Studia geograficzne (/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: 2gi kierunek (/showthread.php?tid=4723) |
2gi kierunek - exide - 30-03-2014 22:25 Witam. Zastanawiam się co jest lepsza opcja. Aktualnie studiuje geofizykę i chciałbym zacząć drugi kierunek. Zastanawiam się nad infa kończąc z tytułem inżyniera lub fizyka stosowana. Który kierunek może bardziej przydać się w zawodzie i dlaczego. Z góry dziękuje za odpowiedzi ![]() Pozdrawiam edytował Luca: Polskie znaki RE: 2gi kierunek - Kaktusia - 31-03-2014 23:26 Myślę, że pierwszy kierunek masz całkiem dobry i ja bym ci raczej proponowała praktyki w różnych firmach itp. niż drugi kierunek. Bo prawda jest taka, że studia studiami, a potem liczą się bardziej takie praktyki i doświadczenie ![]() RE: 2gi kierunek - sharkinator - 06-04-2014 11:38 Mam tylko nadzieję, że jesteś bardzo dobry, bo drugi kierunek to droga sprawa neistety. RE: 2gi kierunek - exide - 06-04-2014 14:08 Jak wyglada to cenowo na uś. Bardziej oplaca sie zaocznie czy dziennie. Czy jesli czesc ocen mialbym przepisana to na te zajecia musialbym uczeszczac? I ogolnie czy ktos tak studiowal i jak wygladal z wyrabianiem sie na 2 kierunkach ![]() RE: 2gi kierunek - sharkinator - 12-04-2014 11:00 U mnie momentami było ciężko, bo często zajęcia obowiązkowe na siebie nachodzą i jest problem. Wtedy już tylko dobra wola prowadzącego, czy pójdzie na rękę czy nie. Różnie to u mnie bywało, na szczęście się udało. A cenowo? Na większości uczelni drugi kierunek dzienny kosztuje tyle co zaoczny, więc jest to zupełnie bez sensu, bo nie widzę za bardzo szans, żeby się wtedy utrzymać (studenci zaoczni mogą pracować od pon do pt, więc na studia nazbierają). Jeśli masz bogatych rodziców albo jestes naprawdę zdolny to próbuj. RE: 2gi kierunek - Pandora1 - 30-05-2014 13:36 fizyka stosowana to musi być ciężka, a generalnie 2 kierunek to spoko sprawa, większe horyzonty. RE: 2gi kierunek - rurek - 29-06-2014 09:52 Ja nie wyobrażam sobie studiowania dwóch kierunków na studiach dziennych. Oczywiście jest to możliwe ale lawirowanie pomiędzy zajęciami i ustawianie sobie wszystkiego jednak zajmuje zbyt wiele czasu. O wiele wygodniej jest wybrać się na studia zaoczne. Zresztą sam wybrałem właśnie takie rozwiązanie. Aktualnie studiuję jako drugi kierunek ,,bezpieczeństwo w biznesie" na WSNHiD ( tutaj jest info: http://www.wsnhid.pl/bezpieczenstwo-w-biznesie.html ). Kierunek biznesowy, nakierowany w zasadzie na pracę w większych korporacjach ale moim zdaniem przyszłościowy ponieważ nie ma jeszcze przesytu rynku tego typu specjalistami. RE: 2gi kierunek - fokajednooka - 03-07-2014 23:37 Na UW od tego roku studiowanie drugiego kierunku jest darmowe, a od przyszłego będzie darmowe na wszystkich uczelniach. Źródło: http://www.uw.edu.pl/uniwersytet-rezygnuje-z-oplat-za-drugi-kierunek-studiow/ RE: 2gi kierunek - umos - 05-10-2014 16:54 z tą pierwszą opcją znajdziesz pracę. Jeśli poszedłeś na geografię to na pewno jesteś umysłem ścisłym i dasz sobie radę na infie ![]() |