Pokaż nowe posty | Oznacz wszystkie jako przeczytane | Szukaj
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoc w zadaniu z geografii ekonomicznej
Autor Wiadomość
Kaka03 Offline
Niemowlę GeoForum

Ilość postów: 1
Reputacja: 0
Pomoc w zadaniu z geografii ekonomicznej
Witajcie Smile Mam problem z pewnym zadaniem z geografii ekonomicznej. Mianowicie moim zadaniem jest opisanie owocu kiwi. Spoko wszystko zrobiłam, lecz mam problem z jednym podpunktem; mianowicie mam napisać dlaczego produkcja kiwi jest w podanych niżej krajach NAJWIĘKSZA?
Te kraje to:
Włochy 35, 03%
Nowa Zelandia 28,46 %
Chile 13,72 %
Grecja 6,23 %
Francja 4,85 %
Japonia2, 84 %
Iran 2,18 %
USA 1,54 %
Turcja 1,44 %
Hiszpania 1,31%
Tzn. dlaczego we Włoszech, dlaczego w Nowej Zelandii i tak po kolei. Właściwie wszędzie mogę napisać o klimacie, dobrej glebie, no ale potrzebuję czegoś więcej, bardziej dokładniej; bo ten podpunkt doktor ocenia najsurowiej ;p
BARDZO PROSZĘ O POMOC !Smile
10-12-2011 18:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
krisxor Offline
Maturzysta GeoForum

Ilość postów: 178
Reputacja: 0
RE: Pomoc w zadaniu z geografii ekonomicznej
"bo ten podpunkt doktor ocenia najsurowiej"

na moje oko to właśnie ta surowość będzie objawiała się przy ocenie jakości twojej wypowiedzi.
bo spójrz sama - co można tutaj innego napisać jak nie wiadomości dotyczące klimatu, gleby, ewentualnie udziałów rolnictwa w całości przemysłu...co innego można wymyślić o owocu kiwi? no przecież chyba nikt nie będzie się zagłębiał w jakieś wartości kulturowe czy inne tego typu historie. pomyśl - czy logicznym będzie wzmianka o tym, że kiwi to jakaś tradycyjna roślina w danym kraju? może i tak, nigdy w tematykę tego owocu się nie zagłębiałem : ) możesz doczytać, takie ciekawostki w sumie bywają smaczne...

jednak ja bym tutaj po prostu przyłożył się do opisu warunków glebowych, dokładnej charakterystyki klimatu na danym obszarze, uwzględnił jakieś dokładniejsze, bardziej szczegółowe aspekty...i myślę, cholera, że starczy no - czego wymagać więcej od biednej roślinki?

http://wpmt.pl/profile/zoso-35148

my way, my passion, geology !

http://eroristo.blog.onet.pl/ <- zapraszam!
11-12-2011 13:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz