Pokaż nowe posty | Oznacz wszystkie jako przeczytane | Szukaj
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierwszy teleskop...
Autor Wiadomość
GeoLinFanUser Offline
Uczeń GeoForum

Ilość postów: 29
Reputacja: 0
Pierwszy teleskop...
Może trochę OT... ale mam nadzieję trafić tutaj na jakiegoś "zapaleńca" Wink
Przymierzam się do zakupu... swojego pierwszego teleskopu - ktoś obeznany już w temacie, może podpowiedziałby mi czym się kierować przy zakupie, na co zwrócić uwagę, w jakie firmy celować a jakich się strzec jak najdalej!? Moje wymagania nie są jakieś specjalnie wygórowane. Grunt, żeby było co nieco przez niego widać... trochę więcej aniżeli nie uzbrojonym okiem. Nie ma to być zabawka dla 8 latka... ale taki extra profesjonalny to on też być nie musi. Chciałbym się zmieścić w kwocie do ok. 200PLN. Na Allegro pełno tego - sęk tylko w tym, jaki model jest warty swojej ceny!? Z góry dziękuje na nakierunkowanie mnie i pozdrawiam Smile
06-04-2009 20:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
noe_83 Offline
prof. zw. dr hab. inż. GeoForum

Ilość postów: 1 085
Reputacja: 7
RE: Pierwszy teleskop...
do 200 Pln ? ciężko będzie coś sensownego kupić Sad
szczerze polecałbym lepszą lornetkę Wink

ale poważnie - szukaj czegoś na solidnym statywieSmile nie nic gorszego, niż "latający" czy "pływający" teleskop
poza tym, kumpel polecał mi kiedyś firmę Opticom (ale w końcu nie zakupiłem żadnego teleskopu Sad )

"Nic nie przyniesie większej korzyści ludzkiemu zdrowiu oraz nie zwiększy szans na przetrwanie życia na Ziemi w tak dużym stopniu, jak ewolucja w kierunku diety wegetariańskiej."

Albert Einstein
07-04-2009 20:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do: