Pokaż nowe posty | Oznacz wszystkie jako przeczytane | Szukaj
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kryteria przyjmowania na AGH
Autor Wiadomość
milanos200 Offline
Maturzysta GeoForum

Ilość postów: 195
Reputacja: 0
Kryteria przyjmowania na AGH
Szukałem ale nie znalazłem. Czy może mi ktos napisać co decydoje o przyjęciu na studia 1 go stopnia na agh w Krakowie? Chciałbym studiować turystyke i nie wiem czy po technikum obsługi turystycznej zdam mature wystarczająco dobrze chociaż ucze sie bardzo dobrze.
Licze na odp
29-04-2011 16:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Wasquez Offline
Student GeoForum

Ilość postów: 266
Reputacja: 2
RE: Kryteria przyjmowania na AGH
Na pewno jest tan gdzieś napisane. Postaram się wytłumaczyć. Wszystko zależy od tzw. punktów AGH'owskich. Maksymalna ich ilość to 1000. 800 z nich zdobywa się zdawając jeden z przedmiotów (matematyka, geografia, fizyka, chemia, biologia, informatyka) i chyba tam jeszcze jakiś, ale jakie przedmioty zaliczają się do którego kierunku musisz poszukać szukając strony wydziałów (to również musi gdzieś tam pisać), a 200pkt. można zdobyć pisząc język obcy. Wszystko wyliczane jest z wzoru: 4G + J. G - te przedmioty ścisłe i nie ścisłe, a J to język (na stronie AGH'u masz wypisane po ile procent matury jakie punkty Ci wyliczą). Na podstawie tego wyznaczany jest próg punktowy. Nie ważne jest z jakiej pochodzisz szkoły, ważne jak napiszesz maturę.

Jestem saperem - jeśli biegnę, rób to samo!
29-04-2011 20:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do: